Illustration for article titled Egy mondat Bissauból

A kép csak illusztráció, bár a főcím miatt ezt a számot is meg kellene szereznem: "Paulo Gomes és Tcherno Djaló gyerekek, akiket ki fogok rugdosni"

Advertisement

Annyi hülyeséget írkálnak mostanában Bissau-Guineáról a magyar sajtóban, hogy úgy gondoltam, most már én is hozzájárulok egy nem kevésbé értelmetlen szösszenettel. Pont egy éve hurcolok a laptop táskámban egy újságot, a bissaui "O Democrata" egyik számát. Van benne egy cikk, amely új távlatokat nyitott meg számomra, úgy érzem kicsit elmozdult a publicisztika világa a Bayer - Tóta W. skáláról. A dolgozatot António Nhaga, az újság általános igazgatója jegyzi a szerkesztőség nevében, írtam neki engedélyért, hogy idézhessek, de nem válaszolt. Kicsit túllihegtem a dolgot, meg lusta is vagyok a teljes írás lefordításához. De van benne EGY mondat, amit szeretnék közreadni:

"A kitűnő teljesítmény, amelyet a bissaui születésű focistáink nyújtottak, Zé-povinho de Bandim fiai, a portugál Sub-20 válogatott tagjaiként, csak azokat lepi meg, akik rossz szemmel nézik országunkat és akik azzal csapják be a fél világot, hogy azon férfiak kromoszómái és spermái, akik Nyugat-Afrika ezen 36.125 négyzetkilóméterét lakják, csak inkompetens és puccsista fiak nemzésére képesek, akik nem tudnak semmivel sem hozzájárulni a kortárs világhoz."

Advertisement

Köszönöm a figyelmet.

Share This Story

Get our newsletter