A k√©p csak illusztr√°ci√≥, b√°r a fŇĎc√≠m miatt ezt a sz√°mot is meg kellene szereznem: "Paulo Gomes √©s Tcherno Djal√≥ gyerekek, akiket ki fogok rugdosni"

Annyi h√ľlyes√©get √≠rk√°lnak mostan√°ban Bissau-Guine√°r√≥l a magyar sajt√≥ban, hogy √ļgy gondoltam, most m√°r √©n is hozz√°j√°rulok egy nem kev√©sb√© √©rtelmetlen sz√∂sszenettel. Pont egy √©ve hurcolok a laptop t√°sk√°mban egy √ļjs√°got, a bissaui "O Democrata" egyik sz√°m√°t. Van benne egy cikk, amely √ļj t√°vlatokat nyitott meg sz√°momra, √ļgy √©rzem kicsit elmozdult a publicisztika vil√°ga a Bayer - T√≥ta W. sk√°l√°r√≥l. A dolgozatot Ant√≥nio Nhaga, az √ļjs√°g √°ltal√°nos igazgat√≥ja jegyzi a szerkesztŇĎs√©g nev√©ben, √≠rtam neki enged√©ly√©rt, hogy id√©zhessek, de nem v√°laszolt. Kicsit t√ļllihegtem a dolgot, meg lusta is vagyok a teljes √≠r√°s leford√≠t√°s√°hoz. De van benne EGY mondat, amit szeretn√©k k√∂zreadni:

"A kitŇĪnŇĎ teljes√≠tm√©ny, amelyet a bissaui sz√ľlet√©sŇĪ focist√°ink ny√ļjtottak, Z√©-povinho de Bandim fiai, a portug√°l Sub-20 v√°logatott tagjaik√©nt, csak azokat lepi meg, akik rossz szemmel n√©zik orsz√°gunkat √©s akik azzal csapj√°k be a f√©l vil√°got, hogy azon f√©rfiak kromosz√≥m√°i √©s sperm√°i, akik Nyugat-Afrika ezen 36.125 n√©gyzetkil√≥m√©ter√©t lakj√°k, csak inkompetens √©s puccsista fiak nemz√©s√©re k√©pesek, akik nem tudnak semmivel sem hozz√°j√°rulni a kort√°rs vil√°ghoz."

Köszönöm a figyelmet.