Mivel a futár három nap alatt tesz meg 43 km távolságot, úgy kellett doksikat bejuttatnom Valettába, hogy kocsi Mgarrban lerak, komp, Cirkewwából taxival beküld a gyorsaság miatt, majd vissza komp Mgarrba.

Három k. formanyomtatvány miatt, de nem volt más megoldás, fontos. Leérek, komp persze orrom előtt el, mikor megy a következő? Hát 9:45, még egy teljes óra a rendes 45 perc helyett, anyátok. Szóval megrendeltem a taxit, best of Malta, kedvencem a digitális személyszállító társaság. Bűnrossz expresso típusú gépikávé mellől ONLINE megrendelem a taxit a Cirkewwai kompkikötőbe 10:15-re. Töküres a komp, pár őszinte fájdalommal a szigettől búcsúzó rákvörös gringó. Közben csak az időm megy.

Advertisement

Ekkor érkezett az sms, ami miatt írom ezt:

“Kedves Bicne!

A XDD-172 rendszámú taxi már úton van Önért! A sofőr neve Lucky Joe.”

Mi vaaaaan? Jól kezdődik.

10 perc hullámszelés, megint szép Comino.

Csipogás a zsebemből, új sms. Ahogy kitört belőlem a röhögés, na az vidám pillanatokat szerzett a szomszéd japán turistacsaládnak is.

“Kedves Bencier!

Az Ön csomagjának időbeni Valllettába történő elszállítása végett annyira gyorsan indult a sofőr, hogy nem tudtunk már felmutatható névtáblát készíteni a számára. Amikor kiszáll, kérem integessen a felsorakozott sofőrök felé, hogy alkalmazottunk megtalálja. Kellemes utat kívánunk!”

Advertisement

Megérkeztünk a cirkewwai betoncsodába (+Szűz Mária szobros kilátótorony) és én integetni kezdtem, miután megpillantottam a turistákra portyázó taxisofőröket.

Advertisement

Szerencsés József az “O Yeah Cruises” feliratú, turistákat szállító hajó mögül bukkant elő autójával. Rögtön felismertük egymást, mert közben eltelt fél óra, amit a kikötői parkolóban töltöttem kávézva a 42 fokos melegben a napon, tökegyedül, mert már minden utas, taxi és busz elment.

Share This Story

Get our newsletter